Notícies sobre el coronavirus i la comunitat maker

#6 Fabricació de respiradors per subministrar oxigen als pacients amb Covid-19

…donar assistència a grups de treball que lluiten per a què els metges no es trobin en l’escenari de no disposar de prou respiradors contra el Covid-19 i haver de fer prioritzar de manera extrema les atencions als pacients.

#5 El Ayuntamiento de Barcelona se suma a producir material sanitario

El Ayuntamiento de Barcelona ha explicado este martes que ha abierto los Ateneos de Fabricación Digital y los ha puesto a disposición de la comunidad Coronavirus Makers para producir y distribuir equipos de protección individual (epis) para los trabajadores de los servicios que están más expuestos a un posible contagio.

#4 Els UAB Open Labs fabriquen respiradors per als hospitals

Els laboratoris d’innovació oberta de la UAB, els UAB Open Labs, aquesta setmana han començat a imprimir respiradors per als hospitals, en col·laboració amb el Col·legi de Metges de Barcelona i el Laboratori 3D de l’Hospital Universitari Parc Taulí.

#3 La UPC participa en la lluita contra la COVID-19 amb diferents projectes de recerca i la impressió 3D de material hospitalari

Atenent l’emergència sanitària per la pandèmia causada per la COVID-19, diversos grups i centres de recerca de la UPC treballen en diferents projectes científics en la lluita contra l’expansió del virus. S’hi sumen diferents iniciatives d’escoles, facultats, campus, professorat i estudiantat que han posat a disposició el seu coneixement, material i equipaments, com ara impressores 3D per a la producció de mascaretes, respiradors i viseres de protecció per a hospitals.

#2 Ateneus de fabricació i comunitat ‘maker’, aliats per combatre la Covid-19

Professionals de la salut, la ciència, el disseny i l’enginyeria de la comunitat ‘maker’ posen en marxa una iniciativa per fabricar amb impressores en 3D dels ateneus de fabricació digital equips de protecció individual i material sanitari per prevenir el contagi de la Covid-19 i contrarestar la manca d’abastament d’aquests recursos.

#1 Coronavirus Makers: innovación social y cooperación tecnológica contra la Covid-19

La iniciativa ciudadana que ha fabricado y entregado más de 420.000 viseras y 100.000 mascarillas FFP2 ultima un respirador autónomo y homologable