Skip to content

Fàbriques de Creació de Barcelona

18 de gener de 2017

El programa Fàbriques de Creació es basa en la transformació d’espais en desús per transformar-los en nous espais generadors de cultura i innovació. D’aquesta manera es situa la creativitat, el coneixement i la innovació a una posició central del discurs de la política de la ciutat.

El projecte, promogut per l’ Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, respon a una reivindicació històrica per part d’artistes i col·lectius de disposar d’espais ben condicionats per a la creació i la investigació artística.

Les fàbriques de creació neixen, doncs, com a espais idonis per a la innovació i la producció cultural. L’objectiu final passa per situar la cultura com a eix estratègic de Barcelona i de desenvolupament dels aspectes econòmics, socials i urbans de la ciutat, a més d’ajudar a potenciar la creativitat dels seus habitants. En aquest sentit, cal entendre la creativitat en la seva màxima amplitud: la que comprèn tant el desenvolupament de les aptituds artístiques com l’intercanvi intel·lectual, el foment del pensament crític, la investigació, les propostes de caràcter eminentment lúdic…

A més, les Fàbriques de Creació també han d’oferir les oportunitats per a que els creadors més joves puguin dur a terme els primers passos per al desenvolupament de la seves aptituds i la seva posterior professionalització.