Projecte d’hort escolar

Motivació per a impulsar un hort en un centre educatiu

Les motivacions per a iniciar un hort comunitari en un centre educatiu poden ser ben diverses. Per una banda, recuperar la cultura hortícola i experimentar amb l’agroecologia. Per un altra, consumir de manera local i responsable. Finalment, fer més sostenible el territori i enfortir el teixit veïnal.

Característiques principals dels horts comunitaris

Els horts comunitaris són espais de participació, on les persones s’organitzen i creen els seus propis sistemes de gestió. Són espais relacionals, on es potencien les relacions i el coneixement mutu entre persones que viuen en entorns propers.

Els horts són espais d’aprenentatge, on s’adquiereixen nous coneixements i es desenvolupa la creativitat, la cooperació i l’esforç.

Selecció de recursos per enriquir el projecte d'hort escolar

Vida. Herbari il·lustrat

Vida. Herbari il·lustrat, és un homenatge a la naturalesa que tant estima i, especialment, a les plantes i flors que sempre l’envolten. És un cant a la natura en la qual la il·lustradora utilitza diferents tècniques per plasmar amb un realisme sorprenent tota la natura que ens envolta.

Plantes domesticades i altres mutants

Una manera divertida d’entendre com, per exemple, han anat canviant les espècies al llarg del temps. Dirigit a nens i nenes a partir dels 8 anys. Perfecte per a satisfer la curiositat dels més petits a través de l’humor i explicacions accessibles per comprendre i assimilar coneixements complexos.

Arboretum

Arboretum

¡Bienvenido a Arboretum! Un museo que está abierto a todas horas. En él podremos encontrar una extraordinaria colección de árboles de todo el mundo, desde robles poderosos y altísimas secuoyas hasta árboles milenarios cargados de mitos. 

Ara vinc de viatge amb el ulls plens de paisatge llegit. Viure i escriure és una sola cosa i llegir també. Hem viscut tan plens d’experiències llegides que no hi ha racó que no sigui una tornada.
Mª Aurèlia Capmany
Dietari de prudències

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses

L’“Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses” reuneix un centenar de delicioses i nutritives mossegades: plantes comestibles que es poden prendre crues o cuinades. 

Inventari il·lustrat de les flors

Les pàgines de l’Inventari il·lustrat de les flors, són un festival de colors -i d’aromes suggeridores- que, a través de 62 tipus de flors, ens porten de viatge per tot el món: des de les regions de l’Àfrica del Sud a on viu l’ocell del paradís, fins a l’illa de Sumatra d’on és originari l’efímer arum tità, tot passant per les praderes pròximes, a on creixen les margarides.

Inventari il·lustrat dels arbres

L’“Inventari il·lustrat dels arbres” reuneix prop de 60 espècies arbòries europees i de la resta del món: frondoses, coníferes i palmeres. A més d’un senzill vocabulari il·lustrat relacionat amb els diferents tipus de fulles, boscos i escorces, les autores detallen el nom científic de cada planta, l’altura i longevitat que pot aconseguir, entre altres dades, que acompanyen amb dibuixos de detall de les flors o els fruits, i dels animals que freqüenten aquests arbres.

Activitats i recursos per completar el projecte d'hort escolar

Contrueix el teu hotel d'insectes per a l'hort escolar

Quins són els beneficis de tenir un hotel d'insectes al teu hort? Quins materials pots utilitzar per a construir-lo? Selecció d'hotels d'insectes

Inventari il·lustrat dels insectes

La seva complexitat morfològica, la seva utilitat en el cicle de la naturalesa, la gran abundància d'espècies... Tot allò que necessitem saber sobre els insectes, en un preciós llibre, evocador dels antics quaderns de camp.

Lupa amb llum

Observem la natura amb més detall. Amb aquesta lupa amb llums LED i lents d'augments 10x i 30x podràs mirar el teu hort d'una altra manera

Contrueix una casa niu per als ocells que visiten el teu hort

Quins són els beneficis de tenir ocells en el teu hort? Quins materials pots utilitzar per a construir la casa niu per a ocells? Selecció de cases per a ocells.

Inventari il·lustrat dels ocells

Aquest llibre recull unes vuitanta espècies d'aus o d'ocells: des del pingüí fins al colibrí, de l'oreneta fins a la merla, de l'òliba fins al pelicà… A part d'incloure un petit vocabulari il·lustrat sobre la seva morfologia, hi ha una descripció del plomatge de cada espècie, peculiaritats de la seva alimentació o curiositats sobre els hàbits d’aparellament, entre altres detalls sorprenents, com ara, els sons que fan en cantar.

Eines per treballar a l'hort

Kit d'eines per a treballar a l'hort. Inclou les eines bàsiques per realitzar les tasques quotidianes a l'hort.