Disseny i creació 3D amb OpenSCAD

Presentació del programari OpenSCAD

OpenSCAD és un programari per crear objectes sòlids en CAD 3D. És programari gratuït i disponible per a GNU / Linux, Microsoft Windows i Mac OS X.

A diferència de la majoria de programari gratuït per crear models 3D, OpenSCAD no se centra en els aspectes artístics del modelat 3D, sinó que se centra en els aspectes CAD. Així que potser sigui l’aplicació que busqueu quan teniu previst crear models 3D de peces de màquines, però probablement no és el que busqueu quan esteu més interessats en crear pel·lícules animades per ordinador o models orgànics de vida.

OpenSCAD, a diferència de molts productes CAD, no és un modelador interactiu. En lloc d’això, és una cosa com un compilador 2D / 3D que llegeix en un fitxer de programa que descriu l’objecte i que el model presenta aquest fitxer. Això et proporciona (el dissenyador) un control complet sobre el procés de modelatge. Això us permet canviar fàcilment qualsevol pas del procés de modelatge i fer dissenys definits per paràmetres configurables.

OpenSCAD té dos modes de funcionament principals, Previsualització i Render. La vista prèvia és relativament ràpida amb gràfics 3D i la GPU de l’ordinador, però és una aproximació al model i pot produir artefactes; La vista prèvia utilitza OpenCSG i OpenGL. Render genera una geometria exacta i una malla totalment tessel·lada. No és una aproximació i, per tant, sol ser un procés llarg, que triga minuts o hores en dissenys més grans. Render utilitza CGAL com a motor de geometria.

 

Torre rosa de Montessori amb l’eix Z com a referència

La torre rosa és un conjunt de 10 cubs de 10mm d’aresta fins a 100mm. El conjunt permet fer diverses activitats i construccions. A aquesta proposta, fem una recreació de la torre agafant com a eix de referència l’eix z.