Skip to content

Turtlestitch – Coded Embroidery: Innovació i Creativitat a l’Aula

25 de juny de 2024

Introducció a Turtlestitch

Turtlestitch és una eina innovadora que combina la programació i el brodat digital per crear dissenys únics. Aquest programari permet als usuaris programar patrons de brodat utilitzant un llenguatge de programació visual similar a Scratch

Amb Turtlestitch, qualsevol pot convertir idees en creacions físiques a través d’una màquina de brodar, fent possible que tant educadors com estudiants explorin la creativitat i la tecnologia d’una manera interactiva i divertida.

Història i Origen de Turtlestitch

Turtlestitch va ser desenvolupat per oferir una plataforma educativa que uneix la programació i l’art tèxtil. El projecte va néixer com una extensió de Snap!, un entorn de programació visual creat per a l’educació. La idea era permetre als usuaris codificar patrons de brodat de manera senzilla i accessible, integrant la programació en el procés creatiu de l’art tèxtil. 

Des dels seus inicis, Turtlestitch ha estat adoptat per centres educatius de tot el món, esdevenint una eina valuosa per treballar la programació d’una manera creativa.

Com Funciona Turtlestitch

El funcionament de Turtlestitch es basa en un llenguatge de programació visual on els usuaris creen patrons mitjançant blocs de codi que representen diferents accions de brodat. Un cop dissenyat el patró, aquest es pot transferir a una màquina de brodar digital, que el cus en un teixit.

La interfície és intuïtiva i permet experimentar amb diferents formes, línies i colors, facilitant l’aprenentatge de la programació a través de l’experimentació pràctica.

Aplicacions Educatives de Turtlestitch

Turtlestitch s’ha convertit en una eina educativa potent que s’utilitza en diversos contextos per ensenyar programació, matemàtiques i art. Les seves aplicacions són variades:

  • Programació i tecnologia: Permet als estudiants aprendre conceptes de programació de manera visual i aplicada.
  • Matemàtiques: Ajuda a entendre conceptes geomètrics i patrons a través de la creació de dissenys tèxtils.
  • Art i disseny: Fomenta la creativitat mitjançant l’exploració de diferents tècniques de brodat i disseny.

Turtlestitch

Turtlestitch és una plataforma online gratuïta que permet als usuaris crear patrons de brodat mitjançant codi. Es basa en el llenguatge de programació Snap!, que és similar a Scratch i està dissenyat per ser fàcil d’aprendre, fins i tot per a aquells que no tenen experiència prèvia en programació.

Característiques

Turtlestitch inclou una varietat de característiques que la converteixen en una eina potent per a la creació de patrons de brodat. Aquestes característiques inclouen:

  • Interfície de programació de “drag-and-drop” que facilita la creació i edició de patrons.
  • Biblioteca de patrons predefinits que es poden utilitzar com a punt de partida per als vostres propis dissenys.
  • Capacitat d’importar imatges i convertir-les en patrons de brodat.
  • Capacitat d’exportar patrons a una màquina de brodar o guardar-los com a fitxer d’imatge.
   

Projecte: Girant graus, amb variable

Projecte: Girant 60 graus, amb variable

(veure el projecte)