Skip to content

Explora l’Atomium: Un símbol de Brussel·les amb un disseny modular

27 de maig de 2024

Un monument a la ciència i l'enginyeria a Brussel·les

L’Atomium, situat al parc Heysel de Brussel·les, és un monument emblemàtic que representa un cristall de ferro ampliat 165 mil milions de vegades. Construït per a l’Exposició Universal de Brussel·les de 1958, es va convertir ràpidament en un símbol de la ciutat i un dels seus atractius turístics més populars.

Disseny i construcció

L’Atomium va ser dissenyat per l’enginyer André Waterkeyn i els arquitectes André i Jean Polak. La seva estructura modular, formada per nou esferes d’acer interconnectades per tubs, reflecteix l’època en què va ser construït, quan l’era espacial estava en auge. Els materials utilitzats, l’acer i l’alumini, també eren moderns per a l’època.

Aspecte modular

La construcció modular de l’Atomium és un dels seus aspectes més interessants. Les nou esferes, que representen els àtoms d’un cristall de ferro, estan unides per tubs que permeten als visitants moure’s per l’estructura. Aquest disseny modular no només és estèticament agradable, sinó que també va ser una solució pràctica per a la construcció d’un monument tan gran.

Disciplines STEAM

L’Atomium no només és un exemple d’arquitectura moderna, sinó que també és una representació tangible de les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques). La seva forma única i el seu disseny modular reflecteixen els principis científics i matemàtics, mentre que la seva construcció en acer i alumini demostra els avenços tecnològics de l’època. A més, l’Atomium ha estat seu de diverses exposicions d’art i ciència, reforçant la seva connexió amb les disciplines STEAM.

L’Atomium no només és un monument emblemàtic, sinó també un espai d’aprenentatge que potencia habilitats essencials per al segle XXI. La seva estructura i les seves activitats fomenten el pensament crític, la creativitat i la resolució de problemes. Els visitants de totes les edats poden desenvolupar la seva curiositat, imaginació i capacitat d’anàlisi mentre exploren les meravelles de la ciència i la tecnologia. La seva estructura complexa i el seu entorn interactiu conviden els visitants a explorar, aprendre i imaginar.

Importància cultural

L’Atomium és més que un simple monument; és un símbol de Brussel·les i de Bèlgica. Representa la creativitat, la innovació i l’esperit d’aventura del país. A més, l’Atomium ha estat un important centre cultural des de la seva construcció, acollidor exposicions, concerts i altres esdeveniments.

Un símbol de la ciutat

L’Atomium és un monument únic i emblemàtic que representa la ciència, l’enginyeria, la creativitat i les disciplines STEAM. La seva construcció modular, el seu entorn interactiu i la seva importància cultural el converteixen en un lloc obligat per a qualsevol visitant de Brussel·les.

+ informació i recursos