Skip to content

App per aprendre a programar: Bee-Bot

20 de desembre de 2016

Ja coneixeu el Bee-Bot, oi? Doncs anem a veure com és l’app Bee-Bot que ens permetrà treballar a l’aula alguns conceptes bàsics de programació. L’aplicació és gratuïta i només es troba disponible per iOS, a veure si la gent de TTS prepara ben aviat la versió per Android.

Aquesta app ens pot servir per fer una bona introducció abans de treballar amb els robots Bee-Bot. Podrem conèixer els seus controls i entendre el seu funcionament bàsic.

L’app ens proposa una bona col.lecció d’escenaris, des dels més senzills fins els més complexes, des dels que tenen una única opció de resposta fins els que en poden tenir diverses. Podem deixar que l’alumnat pugui anar fent el seu cami i anar superant els diferents reptes proposats per l’app atenent els diversos interessos i ritmes d’aprenentatge de l’alumnat.

També ens podem plantejar una dinàmica d’aula on tot el grup classe es trobi davant del repte de superar el conjunt de proves i que en petit grup puguin anar preparant una part dels escenaris per compartir-los després en una posada en comú.
Les propostes que tenen més d’una possible solució també ens poden donar joc a valorar les diverses opcions trobades i a decidir quina podria ser la més interessant.

L’alumnat pot treballar amb dispositiu mòbil, individualment o en petit grup. Si a l’aula tenim projector, podem mostrar la pantalla del nostre dispositiu iOS a la pissarra per fer les posades en comú. També podem fer captures de pantalla i imprimir-les per poder treballar en format paper…

És important tenir el màxim de recursos al nostre abast, dispositius mòbils, projector d’aula, captures de pantalla… i format paper… El més important és poder atendre correctament la dinàmica de treball i gestionar l’aula de manera que l’atenció a l’alumnat quedi garantida.

Per acabar un petit vídeo… He superat els 6 primers escenaris, la resta queden per vosaltres… 😉

 
  .